Vietnamesisches Banh mi Sandwich

Schwierigkeit 1/5

Für 2 Pers • Zubereitung : 20 Min • Kochen : 10 Min • Rezept von Vegelizious

  • -1 Baguette
  • -200 g Räuchertofu, in Scheiben geschnitten
  • -¼ Gurke, in feine Scheiben geschnitten
  • -2 EL Samurai-Sauce
  • -2 EL Hoisin-Sauce (oder süße Soja/Teriyaki-Sauce)
  • -Frischer Koriander
  • -Frische Minze
  • -150 ml Reisessig
  • -150 ml kochendes Wasser
  • -1 Teelöffel Salz
  • -2 Teelöffel Zucker
Vietnamesisches Banh mi Sandwich

  1. 1To make the pickles, place julienned carrots and radish in a clean jar. In a separate bowl, mix vinegar, salt, and sugar until dissolved. Pour the liquid and the boiling water over the vegetables, close the lid, and let sit for at least 10 minutes.
  2. 2Sear the tofu slices in a pan for 2–3 minutes per side (optional).
  3. 3Assemble the sandwich: Spread samurai sauce on the inside of the baguette. Add tofu, pickled vegetables, cucumber slices, cilantro, and mint. Drizzle with hoisin sauce (or alternative) to finish.